Avanti A

Actief in 1e Afdeling

Stand & Kalender

De Spelers

Bartje

Deze knappe jongen, Bartje, deed zijn intrede in deze wereld op 3 mei 1988 te Lommel. Hij groeide al snel op tot een sportief kereltje, die op een mooie dag besloot zijn voetbal ambities opzij te schuiven voor een carriere als volleyballer bij Avanti. Samem met zijn vader en zijn boezemvriend Kets maakt hij sedertdien menig volleybal plein onveilig. Zijn goed humeur en nimmer aflatend enthousiasme werken aanstekelijk, hij staat dan ook garant voor plezier en leute. Sedert 2012 maakt hij het mooie weer binnen de A ploeg. Tevens is hij afgestudeerd als leerkracht Godsdienst en Economie. Wat hem bezielde om uitgerekend bij Avanti te komen spelen? Lees; "Na het voetballen zocht ik een andere sport om mij in uit te leven, maar, ik wou ook direct in een plezante groep terecht komen. Avanti! was de enige echte optie. Ik loop al van jongs af aan rond in de sporthal van het St Michiel tijdens de trainingen of op het zilvermeer tijdens het geweldige weekend. Bovendien had ik gehoord dat er een zekere John meedeed, die al jaren een vat beloofde, mocht hij kampioen spelen. Dus daar moest ik toch deel van uitmaken. Nu ik (al een tijdje) duidelijk veel beter ben dan onze pa (Janneman red.), is AVANTI nog leuker."

Kets

De tweede telg van het geslacht Kaerts, hij zag het levenslicht op 17 december 1986 te Beringen, met zijn 1m80 is hij niet meteen de grootste van de ploeg, maar door zijn inzicht en techniek, maakt hij het leven van menig tegenstander niet echt tot een pretje. Hij is wat je kan noemen een levensgenieter, chiro speelt een grote rol in zijn leven, aan hem vertrouw je graag je kinderen toe. Als oudste zoon van de familie heeft hij het ijs gebroken en deed hij zijn intrede in 2003, ondertussen is hij een vaste schakel geworden in de A ploeg, waar hij medeverantwoordelijk mag geacht worden voor de successen van de ploeg. Hoe het komt dat hij is beginnen volleyen bij Avanti? Lees het hieronder; "Ik ben als jongeling(13-jarige) beginnen volleyballen in Beverlo, maar na een aantal jaar is het daar wat bergaf gegaan met de club. Na een paar jaar wou ik eens met onze pa,(Wil), mee gaan trainen bij die mannen van Avanti en dat zat wel goed daar. Leuke sfeer, leuke trainingen en leuke activiteiten buiten de trainingen. Het werd er elk jaar beter en beter op!! Ik zal het daar dan ook niet rap opgeven voor iets anders."

Vincent

Onze Vincent, van origine een basketter en all round sporter. Hij verblijde de wereld op 22 december met zijn geboorte in het verre Mol Ondertussen is hij een uit de kluiten gewassen jongeling. Hj besloot een drietal jaren geleden de ploeg te versterken. Alhoewel hij met zijn 1m85 een meer dan degelijke aanwinst zou zijn voor de B-ploeg, blijft hij in de C-ploeg actief. Om naar eigen zeggen, de C te blijven steunen. Het is een kwestie van tijd eer hij de overstap gaat maken. Wat hem bezielde om bij Avanti te komen spelen? Dit lezen jullie hieronder: "Toen ik enkele jaren geleden op zoek was naar wat sportieve bezigheid werd ik voorgesteld aan het Avanti-volleybal gebeuren; op het eerste zicht leek het mij al dadelijk een toffe bende en dat is ook zo! Schitterende groepssfeer ! De sport staat mij nu nog steeds goed aan, net zoals de club activiteiten op en naast het veld. Avanti is voor mij meer dan enkel Volleybal, het staat voor vriendschap, ontspanning, inzet, groepssfeer en plezier ."

Ingo

Ingo, ondertussen een vaste waarde bij Avanti. Geboren op 8 oktober 1992 te Lüdenscheid, ja hoor, Duitsland. Nog een BSD kindje. Wel, zijn Duits is niet je dat, maar dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat hij er slechts 2 jaar verbleef. Zijn ouders verhuisden eind 1994 naar Belgie. Van een ukje van enkele centimeters bij zijn geboorte, is hij nu uitgegroeid tot een uk van om en bij de 1m88. Hij mag zich dan ook tot het selecte groepje van plus 80gers binnen de club rekenen. Hij studeerde aan de PHL, toegepaste informatica, financieën en verzekeringswezen. Alhoewel hij begonnen is als voetballertje, naderhand als ping ponger, heeft hij in 2010 de juiste keuze gemaakt om te komen volleyen. Er zat wat in, en het is er dan ook uitgekomen. Hij is één van de sterkhouders binnen de A-ploeg. Waarom hij gekozen heeft voor Avanti, op die vraag antwoord hij hieronder, enthousiast zoals altijd: "Beuuh, omdat ik al jarenlang meega en reeds de meeste spelers ken. Beuuuuh, hoe moet ik het zeggen, 't is een leuke sport. Na mijn kennismaking met Back for more tijdens cup Carlo, heb ik de smaak deftig te pakken gekregen. Ook onder impuls van Bart, Jelle en Vincent heb ik de stap naar Avanti gezet. Het valt momenteel ook perfect te combineren met mijn beroep"